5 βασικοί λόγοι για τους οποίους τα app επιβράβευσης είναι απαραίτητα για την επιχειρηματική επιτυχία!

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων γνωρίζουν καλά τη βασική ιδέα πίσω από ένα πρόγραμμα επιβράβευσης. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν λάθος συγχέοντας τον «επαναλαμβανόμενο πελάτη» με τον «πιστό πελάτη».

Ο πελάτης που επισκέπτεται συχνά το Καφέ σας θα συνεχίσει να έρχεται για τον καθημερινό του καφέ αν μετακομίσει σε άλλη περιοχή; Τι θα συνέβαινε αν αυξάνατε την τιμή του καφέ σας κατά κάποια λεπτά ή αν άνοιγε ένα Καφέ με καλύτερο Wi-Fi απέναντι από εσάς;

Ένας επαναλαμβανόμενος πελάτης επιστρέφει σε μια επιχείρηση επειδή είναι βολικό, ή είναι φτηνό, ή για οποιονδήποτε λόγο θεωρεί πιο σημαντικό για αυτόν. Μόλις βρεθεί μια καλύτερη επιλογή μάλλον δεν θα τον ξαναδείτε ποτέ.

Ένας πιστός πελάτης

, από την άλλη πλευρά, έχει μια συναισθηματική σύνδεση με την επιχείρησή σας. Συνεχίζει να την επιλέγει επειδή αισθάνεται πολύτιμος, τον εκτιμούν και τον φροντίζουν.

Οι καταναλωτές με συναισθηματική σύνδεση με μια επιχείρηση έχουν κατά 306% υψηλότερη αξία από τους κανονικούς πελάτες. Καταναλώνουν από την επιχείρησή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και θα την προτείνουν πολύ πιο συχνά (Motista).

Βλέπετε τη διαφορά;

Ένα

καλό πρόγραμμα επιβράβευσης

ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση. Ενώ το παλιό σύστημα με την κάρτα του στιλ “Στα 5 το 1 δώρο” είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη διατήρηση επαναλαμβανόμενων πελατών, το

app επιβράβευσης δημιουργεί πιστούς πελάτες

.

Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους το

app επιβράβευσης

είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να επεκτείνει την πελατειακή της βάση και να ενισχύσει τη σχέση επιχείρησης -πελάτη.

1.Μπορείτε να προσελκύσετε πελάτες σε ένα νέο, πολύ πιο προσωπικό επίπεδο

Δημιουργώντας ένα app επιβράβευσης πελατών, το οποίο κατεβάζουν στα κινητά τους και συλλέγουν ψηφιακές σφραγίδες ή πόντους, ενεργοποιείτε μια πολύ πιο προσωπική σχέση μεταξύ της επιχείρησής σας και κάθε πελάτη.

Είτε έχετε μια μικρή τοπική επιχείρηση είτε μια μεγάλη με πολλά υποκαταστήματα σε διάφορες πόλεις, η διαδικασία ενθάρρυνσης των πελατών να αναπτύξουν μια συναισθηματική σύνδεση με την επιχείρησή σας είναι η ίδια.

Με ένα app επιβράβευσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να στέλνουν στους πελάτες τους ειδοποιήσεις, κείμενα και email με εξατομικευμένες προσφορές που στοχεύουν σε κάθε συγκεκριμένο πελάτη, με βάση τις προηγούμενες αγορές και συναλλαγές τους.

Το app επιβράβευσης επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφέρουν άμεσες ανταμοιβές ή αποκλειστικές προσφορές στους χρήστες που επισκέπτονται ένα κατάστημα.

Λειτουργίες

όπως το

ΞΥΣΤΟ

μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν κίνητρο και να ενθουσιάσουν τους πελάτες, ενώ οι προσαρμοσμένες εκπτώσεις κάνουν τον πελάτη να αισθάνεται ότι εκτιμάται η αφοσίωσή του. Αυτά δεν είναι παρά ένα μικρό μόνο δείγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα

app επιβράβευσης

για να προσελκύσουν άμεσα τους πελάτες που κάνουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση! Το

app επιβράβευσης πελατών προσφέρει ένα επίπεδο σύνδεσης μεταξύ της επιχείρησής σας και του πελάτη που απλά δεν μπορεί να επιτευχθεί με άλλον τρόπο

.

2.Μπορείτε να μάθετε ακριβώς τι θέλουν οι πελάτες σας (και να τους το δώσετε)

Η εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική

«στοχευμένων προσφορών»

που αναφέρεται παραπάνω προέρχεται από τη συγκέντρωση δεδομένων πελατών. Και το

app επιβράβευσης

είναι το καλύτερο εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Κάθε φορά που ένα πελάτης – χρήστης του

app επιβράβευσης της επιχείρησης σας

πραγματοποιεί μια αγορά, αποκτάτε ανεκτίμητα δεδομένα σχετικά με:

  • πόσο συχνά αγοράζουν
  • τι ώρα της ημέρας ή ποια ημέρα της εβδομάδας το αγοράζουν
  • σε ποια τοποθεσία αγοράζουν συχνότερα
  • αν και πότε εξαργυρώνουν τα δώρα
  • πολλά περισσότερα στοιχεία που επιτρέπουν στην επωνυμία να προσφέρει στον συγκεκριμένο πελάτη μια πραγματικά μοναδική εμπειρία προγράμματος πιστότητας.

Όσο περισσότερα γνωρίζετε για τους πελάτες σας, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι είστε για να τους δώσετε ό, τι θέλουν – είναι μια win-win κατάσταση.

Διαθέτοντας όλα αυτά τα δεδομένα πελατών μπορείτε να παρατηρήσετε τη μεγαλύτερη εικόνα και να διακρίνετε τα μοτίβα και τις τάσεις στη συμπεριφορά των καταναλωτών της επιχείρησής σας. Όσο για τους πελάτες, αυτοί απολαμβάνουν πιο

εξατομικευμένες ανταμοιβές

και μια πολύ καλύτερη συνολική εμπειρία αγορών!

Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ποιες πτυχές της επιχείρησης χρειάζονται βελτίωση, ποιες στρατηγικές δεν λειτουργούν όπως αναμένεται και άλλα βασικά στοιχεία που σας επιτρέπουν να «είστε μέσα στην αγορά».

3.Μπορείτε να έχετε τις καλύτερες συστάσεις

Τα

προγράμματα που επιβραβεύουν τις συστάσεις σε φίλους με ανταμοιβή

έχουν αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την απόκτηση νέων πελατών, όπως έχουν δείξει διάφορες επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.

Διαθέτοντας ένα

app επιβράβευσης

με την οποία μπορούν να αλληλεπιδράσουν οι πελάτες σας, το πρόγραμμα επιβράβευσης δεν περιορίζεται σε απλά μοντέλα τύπου “Αγοράστε X, Κερδίστε Υ”.

Οι πελάτες που είναι πιστοί στην επιχείρησή σας και αλληλεπιδρούν τακτικά μέσω του

app επιβράβευσης

είναι πολύ πιθανό να είναι ήδη πρεσβευτές της επιχείρησής σας, παρέχοντας συστάσεις «από στόμα σε στόμα», που δεν σας κοστίζουν τίποτα.

Στην πραγματικότητα, η Deloitte διαπίστωσε ότι οι νέοι πελάτες που προέρχονται από σύσταση από πιστούς πελάτες έχουν 37% περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν πελάτες σας, ενώ η μελέτη της Harvard Business Review αποκάλυψε ότι ένας πελάτης που προέρχεται από σύσταση αποφέρει τελικά 16% περισσότερο κέρδος από τον μέσο πελάτη.

Προσφέροντας στους πελάτες περαιτέρω ανταμοιβές για την σύσταση σε άλλους, δημιουργείτε τα μέσα για την απόκτηση νέων πελατών χωρίς το κόστος διαφήμισης. Αυτή είναι μια απίστευτα βιώσιμη μέθοδος για την επέκταση της πελατειακής σας βάσης.

4.Μπορείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας εκθετικά

Φυσικά, αυτός είναι ο βασικός λόγος που οποιαδήποτε επιχείρηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, έτσι δεν είναι;

Ίσως ένα από τα πιο δελεαστικά στατιστικά στοιχεία για να παρακινήσει μια επιχείρηση να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης είναι τα ευρήματα (Bain & Company) ότι η αύξηση κατά 5% στη διατήρηση των πελατών μπορεί να ισοδυναμεί με μια εκπληκτική αύξηση των κερδών κατά 125%.

Αυτό συμβαίνει επειδή όχι μόνο οι

πιστοί πελάτες

συνεχίζουν να επιστρέφουν ξανά και ξανά, αλλά επειδή στην πραγματικότητα ξοδεύουν περισσότερα χρήματα ανά αγορά – η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι οι υπάρχοντες πελάτες ξοδεύουν 67% περισσότερα από τους νέους πελάτες.

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των εσόδων που μια επιχείρηση μπορεί να απολαμβάνει με ένα

καλά δομημένο πρόγραμμα επιβράβευσης

, το κόστος που σχετίζεται με τη δημιουργία και τη συντήρησή του είναι μια πτώση στον κάδο.

5.Μπορείτε να αποκτήσετε, να διατηρήσετε και να κερδίσετε πελάτες με ελάχιστη προσπάθεια ή πόρους

Όπως πιθανώς έχει γίνει αντιληπτό από τα παραπάνω, η διατήρηση των υπαρχόντων πελατών είναι μόνο μια πτυχή του τρόπου με τον οποίο ένα καλά σχεδιασμένο και επαρκώς διατηρημένο

app επιβράβευσης μπορεί να λειτουργήσει για εσάς.

Ενώ πράγματα όπως οι προσαρμοσμένες ανταμοιβές και η άμεση παροχή κινήτρων παρακινούν τους υπάρχοντες πελάτες να συνεχίσουν να επιστρέφουν, τα προγράμματα συστάσεων και γενικά η διαφήμιση από στόμα σε στόμα μπορούν να δημιουργήσουν μια σημαντική ροή νέων πελατών.

Ομοίως, ένα ελκυστικό

πρόγραμμα επιβράβευσης

είναι πιθανό να σας βοηθήσει να κερδίσετε παλιούς πελάτες που, για οποιονδήποτε λόγο, έχασαν το ενδιαφέρον τους για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας.

Μόλις μια επιχείρηση επενδύσει λίγο χρόνο και πόρους στη δημιουργία ενός

αποτελεσματικού προγράμματος επιβράβευσης

, αυτό στη συνέχεια μετατρέπεται σε ένα αυτοτροφοδοτούμενο εργαλείο που εργάζεται συνεχώς για τη διεύρυνση της πελατειακής σας βάσης. Στην πραγματικότητα, ένα πραγματικά

καλά δομημένο app επιβράβευσης

θα λειτουργήσει σαν μια χιονόμπαλα που κυλάει στην πλαγιά, που όσο κυλάει μεγαλώνει!

Φυσικά, δεν λέμε ότι δεν χρειάζεται να συντηρείτε το

app επιβράβευσης

. Τουναντίον, χρησιμοποιήστε τα αναλυτικά στοιχεία πελατών που παρέχει το app για να το βελτιώνετε συνεχώς και να το τροποποιείτε για να ικανοποιείτε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών σας.

Ωστόσο, τα κέρδη που επιτυγχάνονται από αυτήν την πρακτική θα υπερτερούν κατά πολύ του κόστους, του ανθρώπινου δυναμικού και των πόρων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός

app επιβράβευσης πελατών

.

App-ογειώστε τώρα το τζίρο της επιχείρησής σας!

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?