Πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να αποφασίσουν για το πότε είναι η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών. Για τις νέες επιχειρήσεις, είναι φυσικό να επικεντρώνονται στην απόκτηση πελατών πριν αρχίσουν να ανησυχούν για το πώς θα τους διατηρήσουν, αλλά στην πραγματικότητα:
  1. Το 65% του τζίρου συνήθως γίνεται από υπάρχοντες πελάτες σας
  2. Αυξάνοντας κατά 5% το ποσοστό των πιστών σας πελατών μπορεί να σημαίνει αύξηση των κερδών σας από 25% έως 95% (ανάλογα με το είδος της επιχείρησης)
  3. Η απόκτηση ενός νέου πελάτη κοστίζει έως και 7 φορές περισσότερο από ό,τι η διατήρηση ενός υπάρχοντος.
Είναι επίσης σύνηθες οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και οι υπεύθυνοι marketing να πιστεύουν ότι ένα πρόγραμμα επιβράβευσης θα αποτύχει εάν δεν έχουν δημιουργήσει πρώτα μια σημαντική πελατειακή βάση . Και πάλι, αυτό δεν ισχύει. Οι λιγότερες εγγραφές μπορεί να είναι πραγματικά ωφέλιμες στην αρχή, καθώς σας αφήνουν ελεύθερους να παίξετε με τη δομή των ανταμοιβών σας, να ζητήσετε σχόλια από πιστούς πελάτες και να κάνετε δοκιμές (και λάθη) μέχρι να βρείτε τις σωστές ρυθμίσεις.
Ας υποθέσουμε ότι ξεκινάτε το πρόγραμμα επιβράβευσης την ίδια μέρα που ανοίγετε τις πόρτες σας (ή ενεργοποιείτε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα). Εάν εγγραφούν τρεις πελάτες, πραγματοποιήσουν μια αγορά και επιστρέψουν για μια δεύτερη συναλλαγή, αξίζει ήδη τον κόπο!
Η πραγματικότητα είναι ότι, είτε είστε νέα είτε εδραιωμένη επιχείρηση, δεν υπάρχει ακατάλληλη ώρα για την έναρξη ενός προγράμματος επιβράβευσης. Ωστόσο, αν έχετε τις παρακάτω ενδείξεις, ίσως αυτές να σημαίνουν ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης:

 

1. Παρατηρείτε πτώση στις πωλήσεις ή στη διατήρηση πελατών

Η μείωση των πωλήσεων μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα – προϊόντα κακής ποιότητας, κακή εξυπηρέτηση πελατών, κακή διαχείριση, κλιμάκωση πριν η επιχείρησή σας είναι έτοιμη… η λίστα μπορεί να είναι μεγάλη. Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες αιτίες για τη μείωση των πωλήσεων είναι όταν μια επιχείρηση δεν δίνει προσοχή στις ανάγκες των πελατών της. Εδώ είναι που ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα επιβράβευσης μπορεί να βοηθήσει στην ανατροπή των δεδομένων. Δίνοντας στους πελάτες έναν λόγο να κάνουν επαναλαμβανόμενες αγορές (π.χ. δωροεπιταγή Χ Ευρώ με κάθε Υ πόντους, θα δείτε μια απότομη αύξηση στα ποσοστά διατήρησης πελατών. Φυσικά, ένα ψηφιακό πρόγραμμα επιβράβευσης σάς βοηθά να παρακολουθείτε και να παρακολουθείτε τα ποσοστά διατήρησης εξαρχής! Προσφέροντας στους πελάτες σας ανταμοιβές, τους δείχνετε ότι εκτιμάτε την αφοσίωσή τους στην επιχείρησή σας και ότι είστε πρόθυμοι να επενδύσετε σε μια αμοιβαία επωφελή σχέση. Μεγαλύτερη διατήρηση πελατών  = περισσότερες πωλήσεις.

 

2. Δεν έχετε ιδέα ποιοι είναι οι πελάτες σας και θέλετε να τους γνωρίσετε καλυτέρα

Πώς μπορείτε να κατανοήσετε πλήρως τις ανάγκες των πελατών σας αν δεν γνωρίζετε ποιοι είναι; Ένα πρόγραμμα επιβράβευσης μετατρέπει τη βάση πελατών σας σε ξεχωριστά  άτομα με διαφορετικές προϊοντικές και αγοραστικές συνήθειες. Με κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος επιβράβευσης, η επιχείρησή σας κατανοεί καλύτερα ποια προϊόντα να προτείνει σε κάθε πελάτη, τι είδους ανταμοιβές και προσφορές να στείλει και άλλα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη. Η εξατομίκευση είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ενισχύσετε την αφοσίωση και να ενισχύσετε τη συναισθηματική σύνδεση των πελατών με την επιχείρησή σας.

 

3. Όλοι σας οι ανταγωνιστές διαθέτουν προγράμματα επιβράβευσης

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά όταν όλοι οι ανταγωνιστές σας έχουν προγράμματα επιβράβευσης, ίσως τώρα να είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσετε και εσείς! Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν οι ανταγωνιστές σας ΔΕΝ έχουν προγράμματα επιβράβευσης, το timing για την έναρξη του δικού σας προγράμματος είναι τέλειο! Ένα καλά δομημένο  πρόγραμμα επιβράβευσης βοηθά την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει από το πλήθος και να προσφέρει στους πολύτιμους πελάτες σας κάτι που δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές σας. Χωρίς την παροχή κινήτρων στους πελάτες σας για να συνεχίσουν να σας προτιμούν, ίσως να κινδυνεύετε να τους χάσετε. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αναπτύξετε ένα ψηφιακό πρόγραμμα επιβράβευσης πιο γρήγορα, πιο εύκολα και πιο οικονομικά από ποτέ.

 

Λοιπόν, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης; Τώρα αμέσως! Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;
Το Appit είναι μια καινοτομική συνδρομητική πλατφόρμα για τη δημιουργία και διαχείριση ψηφιακού προγράμματος επιβράβευσης πελατών για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Αποτελεί ένα ισχυρό cloud εργαλείο ενίσχυσης του customer loyalty, για κάθε επιχείρηση που θέλει να δημιουργήσει μια ευρεία και πιστή πελατειακή βάση και κατ΄ επέκταση να αυξήσει τις πωλήσεις της! Με το πιο ανταγωνιστικό κόστος και με λειτουργίες που μπορούν να καλύψουν κάθε πιθανό τρόπο για την επιβράβευση αλλά και την εξυπηρέτηση των πελατών σας (πόντοι, σφραγίδες, ειδοποιήσεις, delivery, ραντεβού, ξυστό κλπ), μήπως είναι τώρα η κατάλληλα ώρα για να αποκτήσει η επιχείρησή σας το ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?