Γιατί οι πιστοί σας πελάτες είναι σημαντικοί;

Ένας πελάτης χαρακτηρίζεται ως πιστός όταν έχει αποκτήσει μια συνεπή συναισθηματική σύνδεση με μια επιχείρηση και ψωνίζει από αυτήν την επιχείρηση αντί από τους ανταγωνιστές της. Ένας πιστός πελάτης έρχεται σε αυτήν την επιχείρηση ξανά και ξανά, επειδή είναι ικανοποιημένος με το προϊόν ή την υπηρεσία, καθώς και από τη συνολική εμπειρία του.

Ένα από τα πιο διάσημα στατιστικά στοιχεία για την αφοσίωση των πελατών είναι το γεγονός ότι …
…αν αυξήσετε τους πιστούς σας πελάτες κατά 5%, αυτό μπορεί να αυξήσει τα κέρδη σας έως και κατά 125% (Bain & Company)!

Συνδυάστε το παραπάνω στοιχείο με κάποια άλλα συναφή στοιχεία (Emmet & Mark Murphy) ότι μία αύξηση των πιστών πελατών κατά 2% έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τη μείωση του κόστους κατά 10% και θα αντιληφθείτε πλήρως γιατί είναι σημαντικοί οι αφοσιωμένοι πελάτες για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε πειστεί ακόμη, ας δούμε πέντε λόγους για τους οποίους η αφοσίωση των πελατών πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για την επιχείρησή σας, εάν επιθυμείτε να την αναπτύξετε.

1. Επαναλαμβανόμενες πωλήσεις

Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία δείχνουν πώς μπορείτε να αυξήσετε πολύ περισσότερο τα κέρδη σας από τις επαναλαμβανόμενες πωλήσεις παρά από τους νέους πελάτες. Οι πελάτες που εμπιστεύονται την επωνυμία σας και αισθάνονται ότι αυτή τους η αφοσίωση εκτιμάται δεόντως από εσάς, θα συνεχίσουν να έρχονται και να ξοδεύουν χρήματα στην επιχείρησή σας αντί να ψάχνουν να βρουν νέα προϊόντα σας αντί να δοκιμάσουν την τύχη τους σε έναν ανταγωνιστή σας. Στο κάτω κάτω, γιατί να εγκαταλείψουν τα γνωστά λημέρια όταν η επιχείρηση την οποία εμπιστεύονται τους ανταμείβει για την συνέπειά τους και αισθάνονται ότι σε εκεί χαίρουν εκτίμησης;

2. Μεγαλύτερη κατανάλωση

Ένα στοιχείο που δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό σχετικά με τους πιστούς πελάτες μιας επιχείρησης είναι το ότι αυτοί, όχι μόνο έρχονται στην επιχείρησή σας ξανά και ξανά, αλλά και ξοδεύουν περίπου 67% περισσότερα ανά συναλλαγή σε σχέση με τους νέους πελάτες (Bain & Company). Μόλις δημιουργηθεί μια συναισθηματική σύνδεση μεταξύ μιας επιχείρησης και ενός πελάτη, οι δαπάνες συνήθως αυξάνονται επειδή πλέον υπάρχει το στοιχείο εμπιστοσύνης.

3. Περισσότερες συστάσεις

Οι πιστοί πελάτες είναι ευχαριστημένοι πελάτες, και οι ευχαριστημένοι πελάτες μιλάνε σχετικά στους φίλους τους… σίγουρα η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή για την οποία δεν επιβαρύνεστε, έτσι δεν είναι;
Σε όλους αρέσει να λένε σε φίλους και γνωστούς για προνόμια, εκπτώσεις και ειδική μεταχείριση που έλαβαν από μια επιχείρηση. Έτσι, εάν ένα πρόγραμμα επιβράβευσης κάνει τους πελάτες να νιώθουν σαν VIP, τότε θα το διαδώσουν. Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα επιβράβευσης όμως θα ανταμείψει πραγματικά τους υπάρχοντες πελάτες για την σύσταση σε νέους πελάτες…

4. Εξάλειψη ανταγωνισμού

Παροτρύνοντας τους πελάτες να επιστρέψουν για ανταμοιβές, εκπτώσεις και ειδικές προσφορές, είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να ψωνίζουν από την επιχείρησή σας και όχι από τους ανταγωνιστές σας.

5. Μεγαλύτερη ανοχή και υποστήριξη

Οι πελάτες που έχουν μια συνεχή σχέση με την επιχείρησή σας αποδεικνύεται ότι συγχωρούν πολύ πιο εύκολα λάθη, παραλήψεις και τεχνικές δυσκολίες στην περίπτωση που συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο.
Στην πραγματικότητα, οι πιστοί πελάτες παρέχουν γενικά πολύ πιο ειλικρινείς αξιολογήσεις καθώς έχουν την τάση να αισθάνονται πιο άνετα να κάνουν κάτι τέτοιο, και το να τους ζητάτε τα σχόλιά τους είναι άλλη μία τεχνική για να αποδείξετε ότι εκτιμάτε τη γνώμη τους.

Ο μέσος πιστός πελάτης είναι συνήθως χαρούμενος που ενεργεί ως ένα είδος αξιολογητή των νέων σας προϊόντων ή υπηρεσιών τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά ακόμη και βρίσκονται στη φάση της δοκιμής.

Συμπέρασμα: Υφιστάμενοι πελάτες > Νέοι πελάτες

Κοστίζει πέντε έως δέκα φορές περισσότερο να αποκτήσετε έναν νέο πελάτη από το να διατηρήσετε έναν υπάρχοντα πελάτη.

Με απλά λόγια, ένας πιστός πελάτης είναι εκθετικά πιο πολύτιμος για την επιχείρησή σας από έναν νέο πελάτη. Έτσι, ενώ είναι ακόμα εξαιρετικά σημαντικό να αναπτύξετε στρατηγικές για την απόκτηση νέων πελατών, είναι επίσης σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι οι υπάρχοντες πελάτες σας απολαμβάνουν την εκτίμηση που τους αξίζει! Επιλέγοντας να δημιουργήσετε

το δικό σας app επιβράβευσης

μέσω του

Appit

, σας βοηθάμε να διαμορφώσετε τη δική σας στρατηγική για να αποκτήσετε και να διευρύνετε γρήγορα και οικονομικά τη βάση των πιστών πελατών της επιχείρησής σας.

App-ογειώστε τώρα το τζίρο της επιχείρησής σας!

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?