Αν βρίσκεστε στη διαδικασία αναζήτησης τρόπων προώθησης του προγράμματος επιβράβευσης πελατών της επιχείρησης σας που μόλις έχετε δημιουργήσει, τότε είστε σε καλό δρόμο!
Στο κάτω-κάτω η προώθηση του προγράμματός σας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του, τουλάχιστον όταν κάνετε τα πρώτα βήματα. Παρακάτω θα δούμε μερικές βασικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για την ενημέρωση των πελατών σας:

1. Δημιουργήστε μια ξεχωριστή σελίδα στο website σας ή μια landing page για το πρόγραμμα επιβράβευσης της επιχείρησής σας

Για να ξεκινήσετε αποτελεσματικά την προώθηση του προγράμματος επιβράβευσης, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα μέρος όπου οι πελάτες σας θα μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών της επιχείρησής σας.
Μια ειδική ιστοσελίδα με τίτλο “Σχετικά με την επιβράβευση των πελατών μας” όχι μόνο παρέχει αυτές τις πληροφορίες, αλλά μπορεί εύκολα να κοινοποιηθεί  μέσω email και αναρτήσεων στα social media.
Αυτή η ιστοσελίδα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σαφής και συνοπτική, χωρίς να παραλείπονται λεπτομέρειες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις:
  • Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα επιβράβευσης;
  • Πώς οι πελάτες συγκεντρώνουν πόντους και εξαργυρώνουν ανταμοιβές;
  • Πώς εκδίδονται οι πόντοι και οι ανταμοιβές;
  • Πώς εγγράφονται οι πελάτες;
  • Ποια άλλα προνόμια δίνονται στους εγγεγραμμένους πελάτες;
  • Μπορούν οι πελάτες να συγκεντρώσουν πόντους και να εξαργυρώσουν ανταμοιβές σε όλα τα υποκαταστήματα (εάν υπάρχουν);
  • Ποια προσωπικά στοιχεία απαιτείται να δώσει ο πελάτης;
  • Με ποιες συσκευές είναι συμβατή η εφαρμογή (δηλαδή Apple και Android);
  • Οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε ότι οι πελάτες μπορεί να θέλουν να μάθουν πριν αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιβράβευσης

2. Στείλτε e-mail στους πελάτες σας

Εάν η επιχείρησή σας έχει διαθέτει τα e-mail των πελατών της, φροντίστε να τους ενημερώσετε για το νέο συναρπαστικό πρόγραμμα επιβράβευσης. Το γεγονός ότι βρίσκονται στη λίστα σας σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιθανώς ήδη πιστοί (ή τουλάχιστον επαναλαμβανόμενοι) πελάτες, επομένως είναι πολύ πιθανό και να εγγραφούν στο πρόγραμμά σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει στο mail ου θα τους στείλετε και το link της σελίδας με την περιγραφή του προγράμματος, ώστε να μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφούν εκείνη τη στιγμή.

3.  Γνωστοποιήστε το πρόγραμμά σας με ευρηματικά posts στα social media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι βασικό μέσο για την προώθηση του προγράμματος επιβράβευσης, και πολύ περισσότερο όταν τα χρησιμοποιείτε με ευρηματικό τρόπο!
Υπάρχουν τα βασικά, μερικές σύντομες, ευκρινείς και ζωηρές αναρτήσεις για να τραβήξουν τα βλέμματα των χρηστών, ενημερώνοντάς τους για το φανταστικό νέο πρόγραμμα επιβράβευσης και όλα τα προνόμια και τα οφέλη που μπορούν να απολαύσουν με την εγγραφή τους.
Υπάρχουν όμως και τα πιο προχωρημένα: Μια ιστορία Facebook/Instagram που δείχνει έναν πελάτη να συλλέγει πόντους και να εξαργυρώνει την ανταμοιβή του είναι ένας άλλος πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να διαδοθεί το πρόγραμμά σας, ενώ δείχνει παράλληλο στο κοινό πώς λειτουργεί το πρόγραμμα.

4. Βάλτε σήμανση στο κατάστημά σας

Τώρα που έχουμε ξεμπερδέψει με το ψηφιακό υλικό, μπορούμε να επικεντρωθούμε στις άλλες μεθόδους με τις οποίες μπορείτε να προωθήσετε το πρόγραμμα επιβράβευσης της επιχείρησή σας.
Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ένας πελάτης δεν θα μπορούσε να μπει στο κατάστημά σας, να περιηγηθεί στους διαδρόμους, να πληρώσει για τα προϊόντα του και να φύγει χωρίς να ενημερωθεί για το πρόγραμμα επιβράβευσης που έχετε.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διασφαλίσετε ότι το πρόγραμμα αφοσίωσης σας προωθείται επαρκώς στο κατάστημα, αλλά η σήμανση εξακολουθεί να είναι το κλειδί.
Συνιστούμε, πέρα από το απαραίτητο καρτολίνο δίπλα στο ταμείο που ως συνδρομητές του Appit έχετε, να τοποθετείτε αφίσες στα παράθυρα, φυλλάδια στα ράφια ή τα τραπέζια, ακόμη και στις τουαλέτες!
Με την πάροδο του χρόνου, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για τον τρόπο  προώθησης του προγράμματος επιβράβευσης που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας. Μόλις αυξηθούν οι εγγραφές, μπορείτε ίσως να χαλαρώσετε λίγο με το διαφημιστικό υλικό του καταστήματος, αλλά στην αρχή αξίζει να προχωρήσετε!

5. Εκπαιδεύστε και δώστε κίνητρα στο προσωπικό σας για να γνωρίσει (και να αγαπήσει) το πρόγραμμα επιβράβευσης της επιχείρησής σας

Εκπαιδεύοντας το προσωπικό σας σχετικά με τις λεπτομέρειες του προγράμματος επιβράβευσης –γιατί είναι καλό, τι προσφέρει, πώς να συμμετάσχετε κ.λπ.– μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η ομάδα σας είναι σε θέση να προωθήσει σωστά το πρόγραμμα επιβράβευσης της επιχείρησής σας στους πελάτες.
Ωστόσο, είναι ένα πράγμα να διδάξετε στο προσωπικό σας πώς λειτουργεί το πρόγραμμα και άλλο να τους κάνετε φανατικούς οπαδούς του προγράμματος.
Για να διασφαλίσετε ότι η ομάδα σας κυνηγάει συνεχώς τους πελάτες για να τους εγγράψει στο πρόγραμμα, γιατί να μην προσφέρετε επίσης ένα εσωτερικό σύστημα ανταμοιβών;
Ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους σας να κατεβάσουν το loyalty app της επιχείρησης και να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να απαντούν σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι πελάτες. Προσφέροντας στο προσωπικό σας κίνητρα και μπόνους για νέες εγγραφές, μπορείτε να αναπτύξετε τη βάση των πιστών πελατών σας πολύ πιο γρήγορα!

6. Επιβραβεύστε απλά και μόνο για την εγγραφή

Γιατί να περιμένετε έως ότου οι πελάτες συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόντους για να τους δώσετε το πρώτο τους δώρο; Επιβραβεύοντας τους πελάτες μόνο και μόνο για την εγγραφή τους στο πρόγραμμά σας, στατιστικά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να δημιουργήσει νέα μέλη τρεις φορές γρηγορότερα απ’ ό,τι αν δεν το κάνετε.
Δεν χρειάζεται να είναι πολλά – ίσως ένας δωρεάν καφές, μια έκπτωση 5% στη σημερινή αγορά… οποιοδήποτε μικρό δείγμα εκτίμησης λειτουργεί για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο σας.
Αυτή η χειρονομία κάνει θαύματα για την αφοσίωση στην επιχείρησή σας, καθώς δείχνει στους πελάτες ότι είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε μια συνεχή, αμοιβαία επωφελή σχέση, αντί να κυνηγήσετε συναλλαγές.
Εάν επιλέξετε να προσφέρετε ένα εκ των προτέρων κίνητρο εγγραφής, φροντίστε να προβάλετε αυτό το σημείο σε όλο το διαφημιστικό σας υλικό. Τίποτα δεν τραβάει την προσοχή των ανθρώπων πιο γρήγορα από ένα δώρο!

7. Ανταμείψτε τους για τις συστάσεις

Οι ανταμοιβές για τις συστάσεις που μπορούν να κάνουν τα μέλη του προγράμματος στους φίλους τους, είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να μετατρέψετε τους υπάρχοντες πελάτες σας σε πρεσβευτές της φίρμας σας. Όταν μάλιστα η ανταμοιβή αυτή συνδυάζεται και με το “εγγραφείτε και κερδίστε” που είδαμε παραπάνω, τότε συνιστά μια εξαιρετικά αποτελεσματική προσέγγιση για την απόκτηση νέων μελών του προγράμματος επιβράβευσης.
Το υπάρχον μέλος του προγράμματος επιβράβευσης είναι ευχαριστημένο με την πρόσθετη ανταμοιβή του, πέρα από την τυπική ανταμοιβή που λαμβάνει για την κατανάλωση που κάνει, ενώ ο νέος πελάτης (που ήδη εμπιστεύεται την επιχείρησή σας λόγω της σύστασης του φίλου του) λαμβάνει μια ανταμοιβή μόνο για τη συμμετοχή του.

8. Ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα «πουλάει» μόνο του

Στο τέλος της ημέρας, ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε το πρόγραμμα επιβράβευσης της επιχείρησής σας, είναι να το κάνετε… ακαταμάχητο!
Κανείς δεν πρόκειται να δελεαστεί από ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που του προσφέρει έκπτωση 10€ για κάθε 1000€ που ξοδεύει.
Για να δημιουργήσετε θόρυβο γύρω από το πρόγραμμα επιβράβευσης, πρέπει να δομήσετε τις ανταμοιβές έτσι, ώστε να ισορροπεί η αξία του πελάτη με την επικερδή διατήρησή του ως πελάτη.
Και τέλος, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ο χώρος του customer loyalty προσαρμόζεται και εξελίσσεται συνεχώς καθώς αναδύονται νέες τεχνολογίες, τάσεις και τεχνικές. Αξίζει να αναθεωρείτε περιοδικά τις στρατηγικές προώθησης του προγράμματος αφοσίωσης για να κάνετε μικρές προσαρμογές και να διασφαλίσετε ότι οι καμπάνιες σας παραμένουν στοχευμένες και αποτελεσματικές.
Στο Appit εξελισσόμαστε συνεχώς και προσφέρουμε νέες λειτουργίες , ανταποκρινόμενοι στις τάσεις της αγοράς αλλά και στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Επίσης, με βάση την εμπειρία μας, μπορούμε να εκφράσουμε εμπεριστατωμένη άποψη για τις ανταμοιβές που σκέφτεστε να δώσετε και να προτείνουμε πιθανές βελτιώσεις. Αν πιστεύετε πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών για την επιχείρησή σας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

 

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?