Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τρόποι για να τρέξετε ένα πρόγραμμα επιβράβευσης;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να εφαρμόσετε ένα

πρόγραμμα επιβράβευσης για την επιχείρησή σας

. Κάποια περιλαμβάνουν

κάρτες με σφραγίδες

, άλλα απαιτούν την εγκατάσταση προγράμματος στις ταμειακές μηχανές και άλλα έρχονται με τη μορφή ενός

app για κινητά

.

Με τόσες πολλές επιλογές, πώς ξέρετε ποια είναι η πιο κατάλληλη για το επιχειρηματικό σας μοντέλο;
Ας δούμε τους ακόλουθους τρεις τύπους προγραμμάτων επιβράβευσης για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια ιδέα για τον τύπο που θα λειτουργούσε καλύτερα για την επιχείρησής σας.

1. Κάρτες με σφραγίδες

Πρόκειται για την πιο παραδοσιακή μορφή προγράμματος επιβράβευσης. Ξέρετε τη διαδικασία. Οι πελάτες την πρώτη φορά λαμβάνουν μια κάρτα με κάποια άδεια τετραγωνάκια και κάθε φορά που κάνουν μια αγορά στο κατάστημα παίρνουν και μια σφραγίδα. Όταν συμπληρωθούν όλα τα τετράγωνα ο πελάτης παίρνει κάποιο είδος ανταμοιβής. Για τις καφετέριες, αυτή η επιβράβευση είναι γενικά ένας δωρεάν καφές, για τα πλυντήρια αυτοκινήτων ένα δωρεάν πλύσιμο κ.ο.κ. Γενικά οι κάρτες αποτέλεσαν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σύστημα για πολλές δεκαετίες που χρησιμοποιούσαν οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Όμως, ενώ η αξιοσημείωτη απλότητα αυτής της μορφής προγράμματος επιβράβευσης λειτούργησε τόσο καλά στο παρελθόν, η ψηφιακή εποχή το έχει ξεπεράσει. Αναλυτικότερα για τους λόγους που οι κάρτες είναι πλέον ξεπερασμένες μπορείτε να διαβάσετε

εδώ

.

2. Ενσωμάτωση στο σημείο πώλησης (PoS)

Αυτός ο τύπος προγράμματος επιβράβευσης είναι ενσωματωμένος συνήθως στις ταμειακές μηχανές έτσι, ώστε όταν οι πελάτες κάνουν αγορές, οι ταμίες να σκανάρουν την κάρτα μέλους και να τη συνδέσουν με τη συναλλαγή. Οι πόντοι συγκεντρώνονται και οι ανταμοιβές εξαργυρώνονται απευθείας μέσω του συστήματος κατά τη στιγμή της πληρωμής και το πρόγραμμα επιβράβευσης καταγράφει δεδομένα όπως πόσα χρήματα ξόδεψε ο πελάτης, ποια είδη αγόρασε, πόσο συχνά επισκέπτονται το κατάστημα και ούτω καθεξής. Τα ολοκληρωμένα προγράμματα επιβράβευσης σε POS είναι μεν μια αποτελεσματική επιλογή, ωστόσο συνήθως είναι αρκετά δαπανηρά και πολύπλοκα και απαιτούν ειδικό εξοπλισμό.

3. App επιβράβευσης

Και τέλος, υπάρχουν οι εφαρμογές (app) αφοσίωσης.
Αν σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε το δικός σας app μην ανησυχείτε! Η τεχνολογία πλέον υπάρχει και είναι πολύ προσιτή οικονομικά. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χιλιάδες Ευρώ για τη δημιουργία της δικής σας εφαρμογής.
Μπορείτε να εγγραφείτε σε έναν πάροχο εφαρμογών επιβράβευσης (όπως το

Appit

) και να έχετε πρόσβαση σε μια

πλήρως λειτουργική πλατφόρμα ψηφιακής επιβράβευσης με πολύ λογικό μηνιαίο κόστος

. Για παράδειγμα,

το δικό σας app επιβράβευσης ξεκινά από μόλις 1 Ευρώ τη μέρα!

Τα app επιβράβευσης είναι μια εξαιρετικά βολική επιλογή τόσο για τον έμπορο όσο και για τον πελάτη και είναι γενικά η πιο οικονομική επιλογή για τις επιχειρήσεις.

Πώς λειτουργούν τα app επιβράβευσης;

Μαθετε περισσότερα σε

αυτό

το άρθρο μας για τις λειτουργίες των app επιβράβευσης.

Ποιος από τους παραπάνω τρόπους λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας;

Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να λειτουργήσει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι παραλλαγές σε μία από αυτές τις τρεις μεθόδους.

Το πρόγραμμα επιβράβευσης που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή σας εξαρτάται τελικά από τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας, ποιοι είναι οι πελάτες σας, τι είδους προϊόντα ή υπηρεσίες παρέχετε και ποιες πρόσθετες δυνατότητες θέλετε να έχετε (π.χ.

λήψη δεδομένων πελατών, επικοινωνία μέσω Push Notifications,

κλπ.)

Σκεφτείτε για την επιχείρησή σας και πώς καθένας από τους τρεις τύπους προγραμμάτων επιβράβευσης που αναφέρθηκαν παραπάνω θα προσελκύσει τους πελάτες σας, προτού σας δείξουμε πώς να κάνετε το νέο σας app επιβράβευσης ακαταμάχητο.

App-ογειώστε τώρα το τζίρο της επιχείρησής σας!

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?