Πώς λειτουργούν τα app επιβράβευσης;

Έχετε ακούσει λοιπόν για τα

app επιβράβευσης

και σκέφτεστε να αποκτήσετε και εσείς ένα για την επιχείρησή σας. Αν αναρωτιέστε πώς λειτουργούν, μην ανησυχείτε, εδώ είμαστε! Ελπίζουμε ότι μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου θα έχετε μια καλύτερη εικόνα.

Λοιπόν, τι είναι ένα app επιβράβευσης;

Τα

app επιβράβευσης

επιτρέπουν στους πελάτες να αλληλεπιδρούν με ένα πρόγραμμα αφοσίωσης μιας επιχείρησης μέσω μιας εφαρμογής (app) στο smartphone τους, σε αντίθεση με τις κάρτες για σφραγίδες ή τις πλαστικές κάρτες. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του εξαρτάται από την

τεχνολογία του app επιβράβευσης που χρησιμοποιείτε

.

Υπάρχουν διάφορες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, στα app επιβράβευσης στο

Appit

μπορείτε να αναπαράξετε ψηφιακά το παραδοσιακό μοντέλο (π.χ. στους 4 καφέδες ο 1 δώρο) βάζοντας

ψηφιακές σφραγίδες

στα smartphones των πελατών σας ή να δίνετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να κερδίζουν πόντους, πάντα μέσω του κινητού τους, κάθε φορά που επισκέπτονται την επιχείρησή σας ή κάνουν κάποια αγορά.

Πώς λειτουργεί το app επιβράβευσης;

Ο πελάτης απλά συλλέγει τους πόντους (δείτε σχετικό βίντεο

εδώ

) ή τις σφραγίδες (δείτε σχετικό βίντεο

εδώ

) σε κάθε συναλλαγή ή επίσκεψη που πραγματοποιεί απλά σκανάρωντας έναν μοναδικό QR code τον οποίο έχετε για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να έχετε πολλούς QR codes π.χ. έναν για κάθε υποκατάστημα ή έναν για κάθε ταμία ώστε να συλλέγετε τις σχετικές πληροφορίες που θέλετε. Άλλωστε είναι πολύ εύκολο, εσείς έχετε όλη τη διαχείριση των κωδικών μέσα από την εφαρμογή διαχείρισης του app σας!

Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η πλατφόρμα (όπως το

Appit

) που θα χρησιμοποιήσετε για το

app επιβράβευσης

έχει δύο σημαντικά στοιχεία – την απλότητα και την ευκολία χρήσης. Πλατφόρμες που είναι πολύ περίπλοκες για χρήση και δυσνόητες θα αποτρέψουν τους πελάτες (και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουν το app), οπότε φροντίστε να το λάβετε υπόψη!

Ποια είναι τα οφέλη ενός app επιβράβευσης;

Συλλογή δεδομένων για την επιχείρησή σας

Τα

app επιβράβευσης

είναι αναμφισβήτητα επωφελείς για τους πελάτες, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικά

ισχυρό εργαλείο μάρκετινγκ

για τις επιχειρήσεις.

Ένα

ψηφιακό πρόγραμμα επιβράβευσης

επιτρέπει την καταγραφή και αποθήκευση των δεδομένων των χρηστών. Αυτά τα δεδομένα παρέχουν στις επιχειρήσεις πολύτιμες πληροφορίες για το ποιοι είναι οι πιστοί πελάτες τους και πόσο συχνά επισκέπτονται την επιχείρησή τους. Αυτή η εικόνα είναι πολύτιμη για τη διαμόρφωση στρατηγικών μάρκετινγκ.

Διαβάστε

αυτό

το άρθρο σχετικά με το γιατί τα προγράμματα αφοσίωσης είναι επιτακτικά για την επιτυχία των επιχειρήσεων.

Επικοινωνήστε απευθείας με τους πελάτες σας στο σωστό χρόνο

Κάθε

app επιβράβευσης

που δημιουργείται μέσω του

Appit

, έχει τη δική του εφαρμογή διαχείρισης, το backend του app δηλαδή. Μέσω του backend σας παρέχεται η δυνατότητα να επικοινωνείτε απευθείας με τους χρήστες του app σας. Μέσω του appit.gr μπορείτε να στέλνετε ειδοποιήσεις (

push notifications

) απευθείας στους πελάτες σας με μερικά μόνο κλικ ενός κουμπιού ή ακόμα και αυτόματα, αναλόγως του

πακέτου

.
Αυτό μπορεί να αποβεί σε μια απίστευτα αποτελεσματική τακτική, καθώς επιτρέπει σε μια επιχείρηση να παραδίδει τα σωστά μηνύματα, τη σωστή στιγμή, στον σωστό πελάτη.

Για παράδειγμα, μπορείτε να προγραμματίστε μέσω του backend το app επιβράβευσής σας ώστε να στέλνει αυτόματα το ακόλουθο μήνυμα κειμένου σε οποιονδήποτε πελάτη που δεν έχει πραγματοποιήσει συναλλαγή εντός 7 ημερών: «Πέρασε κιόλας μια εβδομάδα – μας λείπετε! Ελάτε να απολαύσετε έναν καφέ, σας κερνάμε το κρουασάν! ”
Η χρήση του σωστού μηνύματος τη σωστή στιγμή αποδεικνύει στον πελάτη ότι δεν είναι μόνο ένας αριθμός και ότι πραγματικά ενδιαφέρεστε για αυτόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία στο μάρκετινγκ και είναι δύσκολο να γίνει χωρίς ένα

app επιβράβευσης

.

Επίσης ένα app επιβράβευσης παρέχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώσετε το βαθμό αφοσίωσης με τεχνικές παιχνιδιού (gamification), η οποία είναι μια ισχυρή στρατηγική για να διατηρείτε τους πελάτες σας αφοσιωμένους. Δείτε

εδώ

μία πολύ επιτυχημένη πρακτική

gamification

.

Οι πελάτες σας συχνάζουν στο κινητό τους

Όταν σας δοθεί μια κάρτα για σφραγίδες, οι πιθανότητες είναι ότι θα τη βάλετε στο πορτοφόλι σας και θα την ξεχάσετε. Εναλλακτικά, θα την πετάξετε γιατί απλώς είναι ένα άχρηστο αντικείμενο που καταλαμβάνει χώρο στο πορτοφόλι σας!

Το πλεονέκτημα με το να έχετε ένα πρόγραμμα

επιβράβευσης ως app στο κινητό

, είναι ότι όλοι κουβαλούν το τηλέφωνό τους μαζί τους, και συνεπώς μπορούν εύκολα να συμμετέχουν στο

πρόγραμμα επιβράβευσης της επιχείρησής σας

.

Στην πραγματικότητα, το 91% των ενήλικων χρηστών έχουν το κινητό τους κοντά τους 24 ώρες το 24ωρο (Morgan Stanley) και ο μέσος χρήστης περνάει 215 λεπτά καθημερινά στο κινητό του (eMarketer)!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί πρέπει να μεταβείτε σε app επιβράβευσης, ρίξτε μια ματιά στον τρόπο λειτουργίας του

Appit

ή ρίξτε μια ματιά σε

αυτό το άρθρο σχετικά με τα οφέλη ενός app επιβράβευσης.

Η επιχείρησή σας, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι, έχει την ίδια ανάγκη να δημιουργήσει πιστούς πελάτες και να αυξήσει το τζίρο της! Οι πιστοί σας πελάτες, σας αποφέρουν 10 φορές το τζίρο που κάνουν στην πρώτη τους αγορά. Επιβραβεύστε τους πελάτες σας αλλά και την επιχείρησή σας αποκτώντας τώρα το δικό σας

app επιβράβευσης πελατών

μέσω του

Appit

.

Επικοινωνήστε μαζί μας

εάν θέλετε να συζητήσετε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα app επιβράβευσης και για την δική σας επιχείρηση.

App-ογειώστε τώρα το τζίρο της επιχείρησής σας!

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?