Είναι τα προγράμματα επιβράβευσης κερδοφόρα;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, αλλά μόνο αν το κάνετε σωστά!

Υπάρχουν μερικές τεχνικές που διασφαλίζουν ότι το δικό σας πρόγραμμα επιβράβευσης σας φέρνει συνεχώς νέους πελάτες, διατηρεί επιτυχώς τους υπάρχοντες και αυξάνει σταθερά τα έσοδα για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, μερικές από αυτές τις τεχνικές  μπορεί να φαίνονται λίγο «τρομακτικές» ή ίσως αντιπαραγωγικές για να κάνουν το πρόγραμμα επιβράβευσης πιο κερδοφόρο.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές στρατηγικές που μπορείτε να ενσωματώσετε στη δομή του προγράμματός σας, με μια επεξήγηση για το πώς λειτουργούν και γιατί. Αλλά πρώτα, εδώ είναι μερικά εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κερδοφορία των προγραμμάτων επιβράβευσης:

Οι πελάτες που συμμετέχουν σε προγράμματα επιβράβευσης υψηλής απόδοσης έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αυξήσουν τη συχνότητα των αγορών τους (MIT Sloan Management Review).

Πάνω από το ένα τρίτο των πελατών θεωρούν ότι είναι πιστοί σε μία επιχείρηση μετά από πέντε ή περισσότερες αγορές (Yotpo). 

Η πιθανότητα πώλησης σε υπάρχοντα πελάτη είναι 60-70%, έναντι 5-20% για έναν νέο πελάτη (Invesp). 

Οπότε ναι, τα προγράμματα επιβράβευσης είναι κερδοφόρα, αλλά μπορείτε να αυξήσετε περαιτέρω τις πιθανότητες επιτυχίας αν…

1 …Τα χρησιμοποιείτε για να ενισχύσετε τις μέρες που δεν έχετε κίνηση

Το δικό σας πρόγραμμα επιβράβευσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να φέρετε περισσότερους πελάτες στην επιχείρησή σας τις ημέρες που είναι συνήθως δεν έχετε κίνηση, προσφέροντας ειδικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες τις ημέρες αυτές. Το βλέπετε παντού-από τον τοπικό κινηματογράφο που προσφέρει φθηνά εισιτήρια τις Τρίτες, έως τα Happy Hour σε καφέ και μπαρ τις απογευματινές ώρες.

Με τον ίδιο τρόπο που το Happy Hour ενθαρρύνει τους πελάτες να έρθουν λίγο νωρίτερα και αναπόφευκτα να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μια μέρα «διπλών πόντων» ή άλλο ειδικό προνόμιο για αγορές συγκεκριμένες ημέρες μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να έχει κέρδη κατά τις περιόδους που συνήθως αυτό δεν συμβαίνει.

2 …Προωθείτε προϊόντα και υπηρεσίες χαμηλής κίνησης

Ένας άλλος τρόπος για να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα επιβράβευσης που έχετε είναι να κάνετε ειδικές προσφορές και κληρώσεις για το απόθεμα που έχετε ή για λιγότερο δημοφιλή προϊόντα – αποκλειστικά για τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης. Αυτή η τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τη σπατάλη σε σχέση με προϊόντα που κοντεύουν να απαξιωθούν λόγω σεζόν, ημερομηνίας λήξης ή οτιδήποτε άλλο κ.λπ.

Ενθαρρύνει επίσης τους πελάτες να δοκιμάσουν προϊόντα που ίσως δεν θα είχαν δοκιμάσει αλλιώς, διευρύνοντας έτσι τη γνώση τους για τη γκάμα των προϊόντων σας και ενισχύοντας περαιτέρω την πίστη τους – είτε πρόκειται για ένα «περίεργο» σάντουιτς με μη συμβατικά συστατικά, είτε για μια λιγότερο κοινή μάρκα ακουστικών.

3 …Προσφέρετε δώρα για να εγγραφούν 

Στο Appit παρατηρήσαμε ότι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν στους πελάτες δώρα από την αρχή, δημιουργούν τη βάση εγγεγραμμένων πελατών στο πρόγραμμα επιβράβευσής τους 3 φορές γρηγορότερα σε σχέση με τις επιχειρήσεις που δεν το κάνουν.

Και ενώ μπορεί να είναι… τρομακτικό για μια μικρή ανεξάρτητη επιχείρηση να δώσει δώρα σε πελάτες χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτή τους η κίνηση θα έχει ανταπόδοση, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η δοκιμασμένη μέθοδος θα έχει αποτέλεσμα. 

 

Γιατί; Διότι ένα δώρο από την αρχή:

  • Χτίζει εμπιστοσύνη μεταξύ του πελάτη και της επιχείρησης
  • Αποδεικνύει ότι αυτή η επιχείρηση νοιάζεται περισσότερο για τις σχέσεις της με τους πελάτες παρά για τις πωλήσεις
  • Βοηθά τον πελάτη να εξοικειωθεί με ένα προϊόν, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητές του να το αγοράσει την επόμενη φορά
  • Αξιοποιεί το γεγονός ότι οι πελάτες αποδίδουν περισσότερη αξία σε κάτι που ήδη διαθέτουν (συγκεντρωμένοι πόντοι ή ανταμοιβή) από κάτι που δεν έχουν (υπόσχεση μελλοντικής ανταμοιβής μόλις πραγματοποιήσουν άλλες αγορές)

4 … Ανταμείβετε τους πελάτες σας που προσκαλούν τους φίλους τους

Τη σημερινή εποχή οι συστάσεις είναι πολύ πιο αξιόπιστες για τους καταναλωτές απ’ ό,τι η παραδοσιακή διαφήμιση. Παρέχοντας κίνητρα, όπως έξτρα πόντους και δώρα, στους πελάτες σας για να συστήσουν την επιχείρησή σας στους φίλους τους,  αφενός ενεργοποιείτε περισσότερο τους πελάτες σας και αφετέρου αποκτάτε και νέους!

Έτσι, όχι μόνο έχετε μηδενικά έξοδα διαφήμισης, αλλά και η παρότρυνση προέρχεται από μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, δημιουργώντας από την αρχή μια σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους πελάτες.

5 …Συνεργάζεστε με επιχειρήσεις που μοιράζονται την πελατειακή σας βάση

Μην φοβάστε να κάνετε μεγαλεπήβολα σχέδια όταν πρόκειται για το δικό σας πρόγραμμα επιβράβευσης. Ποιος λέει ότι δεν μπορείτε να προσεγγίσετε άλλες επιχειρήσεις που μοιράζονται την ίδια πελατειακή βάση με εσάς, χωρίς απαραίτητα να είναι ανταγωνιστές, με την πρόθεση να δημιουργήσετε μία «ομπρέλα» επιβράβευσης όπου όλοι κερδίζουν;

Για παράδειγμα, ένα pet shop μπορεί να συνεργαστεί με το ιατρείο μικρών ζώων της περιοχής για να προσφέρει στους πελάτες του μια ολιστική εμπειρία επιβράβευσης που θα λειτουργεί εξίσου καλά και για τις δύο επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα επιβράβευσης που εστιάζουν στους πελάτες είναι κερδοφόρα

Στο κάτω κάτω, τα προγράμματα επιβράβευσης που είναι πιο κερδοφόρα επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας κοινότητας γύρω από την επιχείρηση – μια κοινότητα με την οποία οι πελάτες αισθάνονται συνδεδεμένοι και αφοσιωμένοι.

Η συγκέντρωση πόντων, η εξαργύρωση ανταμοιβών και γενικότερα η σχέση με την επιχείρηση πρέπει να είναι μια γρήγορη, απλή και ευχάριστη άσκηση. Μια σημείωση, εδώ είναι ένα ακόμη στατιστικό  στοιχείοπου πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη:

Το 75% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από μάρκες των οποίων οι εφαρμογές επιτρέπουν τη γρήγορη και διαφανή συναλλαγή (Google).

Τα app επιβράβευσης καθιστούν δυνατή την ταχύτερη επεξεργασία των συναλλαγών, την απόκτηση ανταμοιβών με πιο ευέλικτους τρόπους και την εξατομίκευση της συνεχούς εμπειρίας του πελάτη με την επιχείρησή σας. Παρέχοντας στα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης μια αποτελεσματική και αξιόπιστη εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε τα παραπάνω σημεία για τη δημιουργία ενός πιο κερδοφόρου προγράμματος επιβράβευσης.

Σήμερα με το Appit, είναι ευκολότερο και οικονομικότερο από ποτέ να αποκτήσετε app επιβράβευσης πελατών για την επιχείρησή σας, όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας και συναντήστε τους πελάτες σας εκεί που συχνάζουν: στο κινητό τους! Τόσο απλά!

 

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?