5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντικαταστήσετε τις κάρτες επιβράβευσης με app επιβράβευσης

Καθώς στην ψηφιακή εποχή τα προγράμματα επιβράβευσης των πελατών εξελίσσονται, ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται την αφοσίωση σε μία επιχείρηση αλλάζει.

Πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να παραμένουν προσκολλημένες στις κάρτες, επειδή θεωρούν ότι, είναι φθηνές και εύκολο να δημιουργηθούν και να συντηρηθούν, και ότι  είναι ένα οικονομικότερο σύστημα από την δημιουργία ενός app επιβράβευσης για κινητά τηλέφωνα. Ωστόσο, όταν εξετάσετε όλα τα δεδομένα, αυτό δεν ισχύει. Λοιπόν, γιατί τα app επιβράβευσης αντικαθιστούν τα παραδοσιακά προγράμματα επιβράβευσης με κάρτες τόσο γρήγορα; Και γιατί πρέπει να μετατρέψετε σε ψηφιακό το πρόγραμμα επιβράβευσης της επιχείρησής σας; Ας δούμε τα γεγονότα ένα προς ένα…

Αυτοί οι 5 λόγοι εξηγούν γιατί πρέπει να αντικαταστήσετε τις κάρτες επιβράβευσης σε χαρτί με ένα app επιβράβευσης.

1. Για να ικανοποιήσετε τις προσδοκίες και τις προτιμήσεις των πελατών

Το 2019, η εξειδικευμένη εταιρία CodeBroker διεξήγαγε έρευνα για τη συμπεριφορά των millennials ως προς τα προγράμματα επιβράβευσης και ένα εντυπωσιακό 97% δήλωσε ότι θα συμμετείχαν ενεργά σε προγράμματα επιβράβευσης αν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες ανταμοιβών τους απευθείας από τα smartphone τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι millennials έχουν σήμερα περισσότερη αγοραστική δύναμη από οποιαδήποτε άλλη γενιά, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας ανταποκρίνεται σε αυτό το τμήμα των αναγκών και των προσδοκιών των καταναλωτών. Όσον αφορά τους υπόλοιπους καταναλωτές, μια πρόσφατη αναφορά της Vibes διαπίστωσε ότι το 73% των χρηστών smartphone επιθυμούν να αποθηκεύουν όλα τα προγράμματα επιβράβευσης που συμμετέχουν στη συσκευή τους για ευκολία χρήσης και άνετη αποθήκευση. Η ίδια έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών βλέπει θετικότερα τα προγράμματα επιβράβευσης που έχουν προσαρμοστεί για smartphones. Αυτές τις μέρες, χρησιμοποιούμε τα κινητά μας τηλέφωνα για σχεδόν τα πάντα, και σπάνια αφήνουμε το σπίτι χωρίς αυτά. Ωστόσο, οι χάρτινες ή και πλαστικές κάρτες επιβράβευσης ξεχνιούνται σχεδόν πάντα ή χάνονται!

2. Για να αλληλεπιδράτε με τους πελάτες σας

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των app επιβράβευσης που αντικαθιστούν τις κάρτες, είναι οι ευκαιρίες που παρέχουν για την αφοσίωση των πελατών. Τα app επιβράβευσης, όπως αυτά που δημιουργούνται με το

appit

, επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με τους πελάτες μέσω ειδοποιήσεων. Ίσως θα θέλατε να ευχηθείτε στους πελάτες σας Χρόνια Πολλά και να τους στείλετε μια αποκλειστική προσφορά ή ανταμοιβή. Αυτή η μικρή χειρονομία έχει τεράστιο αντίκτυπο. Με ένα κλικ ενός κουμπιού, τους έχετε κάνει να νιώσουν ξεχωριστοί και συμβάλλετε ώστε να αποκτήσουν συναισθηματικό δεσμό με την επιχείρησή σας ( συγχαρητήρια!). Ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε τους πελάτες αφοσιωμένους είναι να επικοινωνήσετε με τους πελάτες που δεν σας έχουν επισκεφθεί για κάποιο καιρό. Στείλτε τους ένα μήνυμα ώστε να τους υπενθυμίσετε την παρουσία σας και να τους προτρέψετε να επιστρέψουν. Τα app επιβράβευσης βοηθούν τις επιχειρήσεις να παραδίδουν τα σωστά μηνύματα, τη σωστή στιγμή, στους σωστούς πελάτες.

3. Για να συμβαδίζετε με τις τάσεις της εποχής

Η εξατομίκευση είναι μια σημαντική τάση στον κλάδο της αφοσίωσης των πελατών και είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία μιας εξαιρετικής εμπειρίας πελατών. Η μελέτη του Vibes αποκάλυψε ότι το 77% των καταναλωτών είπε ότι εάν μια επιχείρηση τους έστελνε εξατομικευμένα μηνύματα σχετικά με αποκλειστικές προσφορές, δώρα γενεθλίων ή επετείου και άλλες προσφορές έκπληξης, αυτό θα είχε εξαιρετικά θετική επίδραση στην αφοσίωσή τους σε αυτή την επιχείρηση (όπως συζητήθηκε παραπάνω) . Με τις χάρτινες κάρτες δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με τους πελάτες σε αυτό το επίπεδο. Προσφέρουν μια προσέγγιση “one size fits all” και οι καταναλωτές δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με αυτό. Περιμένουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία από τις επιχειρήσεις τις οποίες επιλέγουμε για να ψωνίσουμε. Οι επιχειρήσεις που κάνουν προσπάθεια να καινοτομήσουν και να εξελιχθούν μαζί με τους πελάτες τους, μπορούν να αναμένουν αυξημένη αφοσίωση και πωλήσεις σε αντάλλαγμα.

4. Για να ξεχωρίζετε από τους ανταγωνιστές σας

Εάν πληροίτε όλα τα παραπάνω, δηλαδή συμβαδίζετε με τις προτιμήσεις και τις προσδοκίες των καταναλωτών, αλληλεπιδράτε με τους πελάτες και αποστέλλετε εξατομικευμένα μηνύματα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας που δεν κάνουν τα παραπάνω!

5. Για να γνωρίζετε ποιοι είναι οι πελάτες σας

Τα app επιβράβευσης σας επιτρέπουν να συγκεντρώνετε δεδομένα για κάθε πελάτη που εγγράφεται, όπως τα στοιχεία επικοινωνίας του, την ημερομηνία γέννησης (εάν παρέχεται), τη συχνότητα αγοράς και επίσκεψης και άλλες ανεκτίμητες πληροφορίες που με τη σειρά τους σας προσφέρουν ευκαιρίες για μεγαλύτερες ή συμπληρωματικές πωλήσεις.
Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις πληροφορίες για να ομαδοποιήσετε τους πιστούς πελάτες σας σε διάφορες συγκεκριμένες κατηγορίες με βάση τα δημογραφικά στοιχεία, τη συχνότητα αγοράς και άλλες τάσεις, μπορείτε να προσαρμόσετε τις στρατηγικές μάρκετινγκ ώστε να είναι πιο σχετικές με κάθε πελάτη.

App-ογειώστε τώρα το τζίρο της επιχείρησής σας!

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?