Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι ειδοποιήσεις παρέχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα όσον αφορά στο μάρκετινγκ.
Αναζητάτε έναν νέο τρόπο για να προσεγγίσετε το πελατολόγιο σας; Αν ναι, τότε οι ειδοποιήσεις μπορεί να είναι η απάντηση. Τα push notifications είναι μηνύματα που εμφανίζονται στη συσκευή ενός χρήστη όταν έχει κατεβάσει της εφαρμογή σας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή άμεσων και συναφών με τα ενδιαφέροντα του χρήστη πληροφοριών σχετικά με ειδικές προσφορές, εκπτώσεις, εκδηλώσεις και άλλες σημαντικές ενημερώσεις. Οι ειδοποιήσεις είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να αυξήσετε την αφοσίωση των πελατών σας! Τι προσφέρουν οι ειδοποιήσεις;

1. Αμεσότητα

Πρώτον, είναι άμεσες – οι χρήστες λαμβάνουν το μήνυμα αμέσως μόλις σταλεί, αντί να περιμένουν μέχρι να ανοίξουν το mail τους ή να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους στα social media. Αυτή η αμεσότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτήν την εποχή της απαίτησης για άμεση ικανοποίηση. Οι πελάτες θέλουν πληροφορίες, τις θέλουν τώρα και οι ειδοποιήσεις τις παρέχουν!
Οι ειδοποιήσεις είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αλληλεπιδράσετε με τους χρήστες σε πραγματικό χρόνο και να τους κρατάτε ενήμερους για το τι συμβαίνει στην επιχείρησή σας.
Με το Appit μπορείτε να στείλετε μια ειδοποίηση αμέσως ή μπορείτε να προγραμματίσετε πότε πρέπει να σταλεί. Με αυτόν τον τρόπο οι ειδοποιήσεις μπορούν να αποτελέσουν μέρος του προγραμματισμού σας για τις αναρτήσεις στα social media.

2. Εξατομικευμένο μάρκετινγκ μέσω των ειδοποιήσεων

Ένα άλλο πλεονέκτημα των ειδοποιήσεων είναι ότι μπορούν να εξατομικεύονται με βάση τις προτιμήσεις και τη συμπεριφορά του χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα λαμβάνουν μόνο μηνύματα που είναι σχετικά με αυτούς, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα να αναλάβουν πραγματικά δράση μετά τη λήψη του μηνύματος. Αυτό το επίπεδο εξατομίκευσης βοηθά επίσης στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησης και των πελατών σας:  δείχνει ότι νοιάζεστε για τις ατομικές ανάγκες και επιθυμίες του καθενός από αυτούς.
Το Appit σάς επιτρέπει να ορίζετε κατηγορίες ειδοποιήσεων και οι χρήστες της εφαρμογής σας μπορούν να εγγραφούν σε διάφορες κατηγορίες (ή να τους κατατάξετε εσείς από το back office).
Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας έχει υποκαταστήματα σε πολλές πόλεις, τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία κατηγορία για κάθε πόλη/υποκατάστημα και οι χρήστες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις που σχετίζονται με την πόλη/υποκατάστημα εξυπηρέτησής τους.

3. Ευκολία στη δημιουργία και αποστολή

Τέλος, οι ειδοποιήσεις απαιτούν πολύ λίγη προσπάθεια από την πλευρά σας ως ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Στο Appit, απλά συνδέεστε στο back office της εφαρμογής σας και γράφετε τα μηνύματά σας. Αν θέλετε προσθέτετε συνοδευτική φωτογραφία, βάζετε ένα link που θέλετε να ανοίξει όταν ο χρήστης πατάει το μήνυμα και μετά επιλέγετε την ημερομηνία και την ώρα που θα σταλεί. Αυτό ήταν!
Πώς να γράψετε μια καλή ειδοποίηση

Όταν θέλετε να γράψετε ένα μήνυμα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις βέλτιστες πρακτικές. Μια ειδοποίηση πρέπει να είναι:

  • Σύντομη

Μπορεί να επιτρέπονται πολλοί περισσότεροι χαρακτήρες, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι το ποσοστό των χρηστών που κάνει κλικ σε μία ειδοποίηση μειώνεται όταν χρησιμοποιείτε περισσότερες από 10 λέξεις. Οπότε πρέπει πραγματικά να… ζυγίσετε τα λόγια σας!

 

  • Σαφής

Έχετε μόνο μία ευκαιρία να ενημερώσετε τον πελάτη ή να τον κάνετε να κάνει κλικ στο μήνυμα, επομένως να είστε όσο πιο σαφείς μπορείτε.

  • Συναρπαστική

Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε το μήνυμα αρκετά ενδιαφέρον για να κάνει κάποιος κλικ σε αυτό. Στο Appit μπορείτε ακόμη να διαμορφώσετε ποια οθόνη στην εφαρμογή σας πρέπει να ανοίξει, ώστε ο πελάτης σας να σταλεί στη σωστή σελίδα της εφαρμογής σας, όπου μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες.

  • Σχετική

Φροντίστε να κάνετε το μήνυμα σχετικό με τους χρήστες σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στέλνοντας το μήνυμα στη σωστή ομάδα αντί για το σύνολο των χρηστών.


Συμπέρασμα

Τα push notifications, οι ειδοποιήσεις, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις σε επαφή με τους πελάτες τους, χωρίς να χρειάζεται να επενδύουν πολύ χρόνο ή ενέργεια σε αυτήν καθημερινά. Παρέχουν άμεσες πληροφορίες σχετικά με ειδικές προσφορές και άλλες ενημερώσεις, μπορούν να εξατομικεύονται με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Αν αναζητάτε έναν νέο τρόπο για να προωθήσετε την επιχείρησή σας, ξεκινήστε να στέλνετε ειδοποιήσεις μέσα από το back office του Appit σήμερα!

Copyright © 2023 Useappility IKE

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος • GDPR • Όροι Χρήσης

Log in with your credentials

Forgot your details?